Regnig natt, fin morgon inget upptag...

Idag tog jag en ledig förmiddag från arbetet för att åka till skogen med Meija.

Detta var mitt första släpp på morgonen i år och jag hade stora förväntningar p.g.a. att Meija reste en hare senast vi var ute.

Tyvärr kom inget upptag för Meija idag.

Hon sökte ut bra och arbetade mycket länge på slag som hon aldrig redde ut. 

På GPS såg jag att hon förflyttat sig 1,7 mil när jag åkte hem och får glädjas åt att hon i alla fall fått lite skogmotion.

 

Till helgen kommer min kompis Ingemar (med familj) upp till Värmland och vi skall jaga både lördag och söndag.

Återkommer söndagkväll med rapport om utfallet...

 

 


Haren ur legan på lördag Meija i lega på söndag!!!

Jag laseropererade mina ögon i fredags men tog en sväng till skogen på förmiddagen med Meija och mina 2 grabbar trots att jag var lite väl ljuskänslig.

Meija sökte ut bra och efter en 1 timma reste hon drevdjuret som hon måste haft synkontakt med då hon vrålade ut sin glädje... Tyvärr måste detta varit en ekorre, mård, katt... etc. då drevet varade i ungefär 15 sekunder.

Vi förflyttade oss då till ett annat område och hade ingen större förhoppning om mer jakt då det börjat regna och klockan passerat 12. 

Meija sökte ändå ut bra och arbetade tydligt på något slag och efter 45 minuter reste hon drevdjuret.

 

Barnen stannade kvar i bilen pga. regnet när jag stack iväg för att ställa mig i pass. Jag laddade bössan då jag misstänkte att det kunde vara en räv som var på benen. Meija drev riktigt fint med bra tryck i skallet och efter 35 minuter kommer drevet emot mig och en dyblöt hare passerar på ca 50 m. Meija ligger på bra och är bara minuten efter haren som sprang över vägen och in på en gård med hästar. Här fick Meija dötappt och jag vet faktiskt inte varför. Hon genomsökte varje kvadratmillimeter av gården utan resultat och gav upp efter ca 15 minuter. Jag funderar på om haren kröp under ladugården.
Meija kom till mig och tillsammans gick vi tillbaka till bilen och grabbarna, både blöta, kalla och nöjda över dagens prestation med tanke på förutsättningarna och att det är så tidigt på säsongen.

Tyvärr har jag inte haft möjlighet att släppa Meija tidigt på morgonen ännu, men, men, det kommer... 

 

På söndagsmorgon skulle jag och Meija åka ut själva och jaga. Min fru väckte mig kl. 05:00 och sa att det nog var lika bra för mig att stanna hemma idag. Nyvaken och trött undrade jag förstås varför? Hon berättade då att hon vaknat av att Meija gnällt och pipit och att hon tillslut hittat henne utanför vår altandörr. Hon hade antagligen passat på att smita när våra gäster gick hem strax efter midnatt. Meija låg utslagen hela söndagen och jag kan tänka mig att varenda katt i vårt samhälle Skåre fått sig en genomkörare i natt...

Utslagen Meija efter lördagsnattens bus!


Till norrland vecka 39 eller 40

Under vår jaktresa till Knaften i Lycksele 2011 hade vi det fantastiskt. Det var därför inte något svårt beslut att ta att göra om denna jaktresa under 2012.

Vi som åker är samma personer som ifjol med förhoppning om någon mer hundförare.

Troligvis åker vi ånyo till Knaften under veck 39, alternativt till något annat jaktområde i Norrland.




Några släpp, inget på morgonen ännu

Har varit i skogen med Meija 2 ggr sedan den 21 augusti. Tyvärr har detta varit två kvällar då jag inte haft tid någon morgon pga. arbete. Skall även försöka att komma ut ikväll om detta går att lösa med alla aktiviteter på hemmaplan...

Första släppet fick Meija upp ett djur vilket hon drev i 20 minuter innan tappt. Efter 10 minuters tapptarbete släppte Meija och kom tillbaka helt slut. Det är inte lätt att driva i 22 ºC värme:(








Vi gör ett nytt försök jaktsäsongen 2012/13

Förra jaktsäsongen blev förstörd då Meija fick noskvalster och de veterinärer jag var i kontakt med gav min tik fel medicin och i för låga doser. Dett genererade att Meija drogs med dessa kvalster under nästan hela säsongen. Tillslut fick jag tag i en veterinär, vilken själv är jägare, och helt plötsligt blev Meija fri från kvalster och drev som vanligt igen...
Jag hoppas att denna säsongen skall slå den förra med hästlängder och jag kan säga att harspåren i snön på mina markerna i fjol vittnade om en god harstam. Därtill har det synts till mycket harkullar i år, åtminstonne "förstakullare".


Vecka 39, 2011, for vi till Lycksele och området Knaften. Trots att Meija var förstörd av sina noskvalster fick vi en fantastisk vecka tillsammans.

Här nedan syns Anton (min son) tillsammans med Ingemar som precis skjutit sin första svenskhare, och mer efter denna blev det...


Anton tillsammans med Ingemar som här skjutit sin första svenskhare i Lycksele och området Knaften.

RSS 2.0