Meija har visst intresse för rådjur!!!

Igår kväll var jag ute och testade Meijas intresse för rådjur.
Jag gick ut på en åker med 4 st rådjur, get med 2 killingar och en bock. Meija fick synkontakt med djuren och visade intresse men jag höll inne med mitt "fyande" tills vi kom fram till rådjurslöporna.
Väl där satte Meija ner nosen i spåret och visade stort intresse att dra efter rådjuren men i samma sekund som detta skedde sög jag henne i nackskinnet och förklarade med mycket mörk och sträng röst både NEJ! & FY.
Rådjuren sprang i en båge runt oss på ca: 100m och försvann in i skogen där vi parkerat vår bil. Detta utnyttjade jag genom att åter gå på löpan där hon visade betydligt mindre intresse men än dock fanns ett visst intresse där och hon fick åter höra på NEJ! & FY!

Jag tog bilen några hundra meter bort och fick syn på ytterligare 2 rådjur.
Jag parkerade bilen och tog Meija med mig ut på åkern och rådjuren, vilka fick syn på oss, sprang in i skogen.
Meija såg rådjuren men visade inget stort intresse och när vi sedan kom fram till det första rådjurets löpa sjönk Meija ihop och tittade nervöst på mig som om hon sa, "jag tänker inte följa efter dom Husse".
Samma reaktion från Meija när vi gick på nästa rådjurs löpa.

Sammanfattning
Meija har ett visst intresse för färska rådjur men förstod åtminstone i går att Husse tycker att vi skall låta dessa djur vara.
Min förhoppning är nu att hon skall få upp hare både på lördagens och söndagens jakt.
Om Meija har något verkligt intresse för rådjur är det nytt för denna säsongen då jag aldrig sett Meija driva rådjur. Om hon nu har hon nu intresse för "färska" rådjursslag skall jag vara uthållig och inte ge mig förrän Meija håller sig till hare och räv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0